Cipru
Destinatie
16 oct
Data Plecare
8 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta

_

LunaOctombrie
1

Ziua 1, luni, 16 octombrie 2023

Intalnire la Aeroportul International din Iasi la ora 11.30 pentru a ne imbarca pe cursa Wizzair catre Larnaca. Ajungem in aeroportul cel mai cunoscut din Cipru. O prima oprire facem la Biserica Maicii Domnului Angeloktisti, ce este inscrisa in patrimonial UNESCO datorita mozaicurilor vechi din secolul al VI-lea. Facem o vizita la Biserica Sfantul Lazar, cel inviat a patra zi din morti de catre Mantuitorul Hristos. Catedrala s-a construit peste al doilea mormant al Sfantului Lazar; bine-stiut fiind faptul ca primul mormant este în Betania-Israel. Ne inchinam la Sfintele moaste si Icoana Sf Ierarh Lazar. In final poposim si la Manastirea Agia Thekla. Transfer la hotel in Larnaca, Cazare la hotel Amorgos (sau similar)
2

Ziua 2, marti, 17 octombrie 2023

Mic dejun. Primul obiectiv al acestei zile este Biserica Romaneasca de tip maramuresean, fondata de Parintele Mega, cel ce a regizat filmul Glasul celui ce striga in pustie. Apoi, ne indreptam spre Manastirea Sfantului Heraclid, primul episcop de Tamassos, hirotonit de Sf Apostol Pavel si Sfantul Apostol Barnaba. Tot in zona Episcopiei de Tamassos, in adancul muntilor Trodos, se afla si Manastirea Macharias, vatra monahala veche. In satul traditional cipriot Lefkara, in interiorul Bisericii Timios Stavros se gaseste un fragment din Sfanta Cruce, la care ne inchinam si noi. Ultima oprire a acestei zile va fi la Manastirea Sfantul Mina. Ne intoarcem spre Larnaca. Cazare la hotel Amorgos (sau similar)
3

Ziua 3, miercuri, 18 octombrie 2023

Mic dejun. In a treia zi de Pelerinaj Cipru 2023 din Iasi, trecem de Muntele Olimp cipriot, printre drumuri de munte serpuitoare, si ajungem Manastirea Trooditissa, ce s-a construit peste pestera unde a fost gasita in chip minunat o icoana a Maicii Domnului ascunsa inca din perioada iconoclasta. Aceasta Icoana este facatoare de minuni pentru femeile ce nu pot avea copii si se roaga cu multa evlavie pentru dobandirea unui prunc. Ne oprim si la la Manastirea Kykkos, contruita in secolul al XI-lea si inchinata Maicii. Bogatia de mare pret a acestui locas monahal consta in multitudinea de sfinte moaste si icoane; trei dintre acestea sunt pictate de Sfantul Luca. Continuam apoi catre Manastirea Agios Ioannis Lambadistis, un pitorsc ansamblu monahal inchinat unui sfant local, ce a murit in cuviosie la varsta de doar 20 ani. Ultimul popas la fi in satul Omodos, un sat traditional de munte. Aici, in biserica satului, se gasesc particele din moastele Sfantului Apostol Filip. Ne intoarcem la Larnaca. Cazare la hotel Amorgos (sau similar)
4

Ziua 4, joi, 19 octombrie 2023

Mic dejun. Ne deplasam spre nordul insulei si ajungem in capitala cipriota, Nicosia, un oras impartit de doua state, un oras al contrastelor. Ne plimbam pe strada Ledra, centrul vechi al Nicosiei si traversam (pe baza de carte de identitate) granita spre Republica turca a Ciprului de Nord. Ne indreptam spre Buyuk Hann, cel mai mare caravanserai de pe insula, o adevarata capodopera arhitecturala otomana . Ne intoarcem si ne inchinam in Catedrala Sfantului Ioan Teologul, ce dainuieste inca de pe vremea cruciatilor. Langa Nicosia mergem la Biserica Sfintilor Ciprian si Iustina si ne inchinam la moastele acestora. Ne intoarcem in Larnaca. Cazare la hotel Amorgos (sau similar)
5

Ziua 5, vineri, 20 octombrie 2023

Mic dejun. Cea de-a cincea zi de Pelerinaj Cipru 2023 o dedicam vestului insulei. Facem o scurta oprire pentru o vedere panoramica asupra peisajului Petra Tou Romiou. Ajungem in Paphos, una din statiunile cu elemente si vestigii antice, cu multe mozaicuri şi situri arheologice. Aici se gaseste Biserica Sfantului Pavel, langa care este pilonul de care a fost martirizat marele apostol. Biserica Sfanta Paraskevi este datata inca din secolul al VIII lea si a fost inchinata initial Sfintei Cruci. Parasim litoralul marii si ajungem in zona muntoasa langa pestera unde s-a nevoit Sfantul Neofit si unde s-a fondat manastirea care acum ii poarta numele. Sfantul Neofit a fost un carturar al secolului al XII-lea cu o viata cuvioasa aspra. In drumul de retur, oprim si la Manastirea Sfantului Gheorghe de Alamanou. Ne intoarcem in Larnaca. Cazare la hotel Amorgos (sau similar)
6

Ziua 6, sambata, 21 octombrie 2023

Mic dejun. O ultima incursiune in acest Pelerinaj Cipru 2023 din Iasi va fi spre estul insulei. Oprim in Salamis, orasul unde s-a nascut si a murit Sfantul Apostol Barnaba, si tot aici a poposit prima data Sfantul Pavel. Ne inchinam la mormantul Sfantului Barnaba in manastirea ce ii este inchinata. Facem popas si la Manastirea Sfantului Rafael, unde se află particele din moastele Sfantului Rafael, dar si de la Sfantul Serafim de Sarov. La capatul insulei se afla bisericuta Ayioi Anargyroi, cu hramul Sfintilor Cozma si Damian. Asezata pe un promontoriu pitoresc deasupra apelor turcoaz ale marii, impresioneaza vizual pe orice vizitator. Aruncam o privire spre orasul fantoma Famagusta, care dupa ocuparea de catre Turcia din 1974, a ramas neutilizat, parasite, supravegheat doar de forte armate. Ne intoarcem in Larnaca. Cazare la hotel Amorgos (sau similar)
7

Ziua 7, duminica, 22 octombrie 2023

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a descoperi frumusetile orasului, pentru cumparaturi sau pentru a va bucura de aerosolii marini. Cazare la hotel Amorgos (sau similar)
8

Ziua 8, luni, 23 octombrie 2023

Mic dejun . Check out-ul se face in jur de ora 11.00. Transfer catre aeroport la ora 13.00. Imbarcare pe cursa Wizzair catre Iasi. Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Cipru 2023 din Iasi !
995.00 

Include:

Bilet avion charter Iasi - Cipru–Iasi
Taxele de aeroport
Bagaj de cala 20 kg
Bagaj de mana mic (40x30x20 cm)
Transport bus cu aer condiţionat în Cipru
7 nopti cazare în camere duble sau triple in hoteluri 3**
Mic dejun
Ghid cipriot licentiat vorbitor de limba engleza,
Intrările la obiectivele specificate in program
Preot insotitor duhovnicesc

Nu Include:

asigurare medicala
intrări opţionale

Note:

Cazarile se vor face in: Larnaca.
Excursia trebuie achitata integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecarii.
Tariful este stabilit pentru un numar de 25 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .
Categoria hotelurilor este cea atribuita de ministerul de resort din Cipru .
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectând in totalitate vizitele mentionate în program.
Documentul necesar calatoriei: carte de identitate sau pasaport valabil pana la data intoarcerii.
În cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia nu isi asuma responsabilitatea.
Compania aeriana, poate modifica fara justificari prealabile orarul de zbor, caz în care veti fi anuntati.
Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania de zbor fara acordul agentiei, ceea ce poate modifica pretul excursiei.
Conditiile de intrare in Republica Cipru se regasesc si pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe https://www.mae.ro/travel-conditions/3682
Asigurarea inclusa in pachet este de la compania Eurolife. Pentru persoanele de peste 69 ani exista un surplus financiar de 20 euro suportat de catre pasager.

Pelerinaj Cipru 2023