Egipt
Destinatie
27 oct 2023
Data Plecare
8 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta

_

LunaOctombrie
1

Ziua 1, vineri 27 octombrie 2023

Intalnire la aeroportul Iasi. Decolare spre Hurghada. Dupa formalitatile de viza, facem transferul catre Hurghada, Hotel Swiss Inn (sau similar). Bine ati venit in Pelerinaj Egipt din Iasi 2023! Cina si cazare
2

Ziua 2, sambata 28 octombrie 2023

Mic dejun. Plecam spre nord, mergand de-a lungul Marii Rosii, apoi ne abatem spre munti pentru a ajunge in  Pustia de Est si ne vom inchina la sfintii Patericului Egiptean. Prima oprire va fi la Manastirea Sf. Pavel (sec al V-lea) si ne inchinam la moaştele Sfântului Pavel Tebeul si Manastirea Sf  Antonie cel Mare  ( sec al IV-lea) ce a fost infiintat de marele cuvios, intemeietor al vietii monahale. In biserica se afla si mormântul în care se odihneşte Sf Antonie cel Mare. Continuam drumul nostru de-a lungul Marii Rosii, trecem pe langa orasul Suez, de unde incepe vestitul canal realizat la sfarsitul secolului al XIX-lea. Ajungem in Cairo, capitala Republicii Arabe Egipt. Cina si cazare Hotel Novotel Cairo (sau similar).
3

Ziua 3, duminica 29 octombrie 2023

Mic dejun. Plecam spre vestul tarii. Ne oprim in Wadi Natroun, desertul de sare al Egiptului. Aici poposim la Manastirea Baramos, sau a Romanilor, intemeiata pe chilia unde au vietuit cei doi frati romani, fii ai Imparatului Valentinian. Aici se gasesc si moastele Sf Moise Arapul. Apoi, mergem la Manastirea El Suriani, adica a sirienilor, inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Aici a ajuns Sf Efrem Sirul sa ia cuvant de folos de la Sfantul Paisie   Mergem spre Manastirea Sf M Mc Mina , spre ruinele orasului Abu Mena, ce s-a dezvoltat pe langa locul unde au fost gasite moastele sfantului. Apoi ne intoarcem spre capitala. Cazare Hotel Novotel Cairo (sau similar)
4

Ziua 4, luni 30 octombrie 2023

Mic dejun. Astazi ne bucuram de vestigiile istorice ale orasului Cairo, de trecutul glorios al perioadei faraonice. Apoi, mergem catre Platoul Giza , unde sunt obiectivele arhicunoscute ale Egiptului catalogate si ca “minuni ale lumii antice” , si anume cele trei piramide faurite de Keops, Kefren si Mikerinos. Coboram spre Sfinx, uriasa statuie ce parca sta inca in asteptarea vremurilor glorioase. Ulterior ne vom incanta cu aromele parfumurilor de lotus, si nu numai vizitand o Fabrica de parfumuri; cunoscut fiind faptul ca Egiptul este un exportator important catre marile case de parfumuri ale lumii. Si pentru a intra mai adanc in cultura egipteana, vom merge si la un Atelier de papirusuri, unde vom fi initiati in mestesugul antic al fauririi si scrierii papirusului.  Vizitam  Muzeul de Egiptologie, o adevarata comoara a istoriei egiptene cu referire la inscrisuri, statui, tezaurul funerar al lui Tuth Ank Amun. Cazare Hotel Novotel Cairo (sau similar)
5

Ziua 5, marti, 31 octombrie 2023

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre orasul vechi unde se afla majoritatea bisericilor crestine din perioada medievala: Biserica Suspendata, Biserica Sf Mc Serghie si Vah, Biserica Sf Mc Gheorghe. Dupa ce ne-am delectat de toate frumusetile acestei metropole, vom porni spre sud. Cina si cazare Hotel Swiss Inn Hurghada (sau similar).
6

Ziua 6, miercuri, 1 noiembrie 2023

Mic dejun la pachet. Plecam spre Luxor, oras asezat pe malul Fluviului Nil. Se viziteaza Monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor cu o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul Templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri, Colosii lui Memnon – statui gigantice ce străjuiau odinioară intrarea în templul lui Amenhotep al III-lea, vestitul templu de pe malul estic al Nilului –Templul Luxor, dedicat zeului Amon-Ra. Dar si in aceste parti ale pustiului, sfintii au trait, asa cum se vad dupa picturile din interiorul mormintelor faraonice. Facem la retur un popas la Manastirea Sf Pahomie cel Mare, cel ce a infiintat monahismul de obste, asezand miile de ucenici in mai multe manastiri in sudul Egiptului. Cina si cazare Hotel Swiss Inn Hurghada (sau similar)
7

Ziua 7, joi, 2 noiembrie 2023

Mic dejun. Program liber la hotel. Se recomanda optionale pentru o interesanta petrecere a timpului in frumusetile egiptene: Plimbare de 2 ore cu barca cu fundul de sticla si popas de snorkeling (aprox 40 euro), Plimbare cu submarinul pana la o adancime de 16 m sub nivelul marii (aprox 80 euro), Plimbare cu atv-ul prin desert 3 ore (aprox 40 euro), Croaziera la Insula Orange cu posibilitate de snorkeling (aprox 65 euro). Tarifele exacte se vor da de catre partenerul egiptean la momentul check-in-ului . Cina si cazare Hotel Swiss Inn Hurghada (sau similar) 
8

Ziua 8, vineri, 3 noiembrie 2023

Mic dejun la pachet ( in functie de orarul de zbor). Transfer catre aeroport pentru zborul Hurghada - Iasi. Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Egipt 2023 !
1,305.00 

Include:

Bilet avion charter Iasi - Hurghada –Iasi
Taxele de aeroport
Bagaj de cala 20 kg
Transport bus cu aer condiţionat în Egipt
7 nopti cazare în camere duble sau triple in hoteluri 4-5*
Demipensiune ( mic dejun si cina )
Ghid egiptean vorbitor de limba romana/ engleza,
Intrările la obiectivele cu caracter religios
Intrarea la Muzeul de Egiptologie, Complexul Arheologic Piramidele si Sfinxul din Ghiza, Templul Hatchepsut, Templul Luxor, Valea Regilor (bilet cu intrare la 3 morminte)
Taxa de viza
Preot insotitor duhovnicesc

Nu Include:

tips (40 Euro) – pentru sofer, personal hotelier, transferuri microbus, bagajisti;
infolierea bagajelor in aeroport
asigurare medicala
intrări opţionale

Note:

Cazarile se vor face in: Cairo, Hurghada.
Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr de 25 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .
Categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Egipt .
Programul pe zile şi ordinea vizitelor se pot modifica, respectând în totalitate vizitele menţionate în program.
Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.
Compania aeriană, poate modifica fara justificari prealabile orarul de zbor, caz în care veţi fi anunţaţi.
Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania de zbor fara acordul agentiei, ceea ce poate modifica pretul excursiei.
Conditiile de intrare in Republica Araba Egipt se regasesc si pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe https://www.mae.ro/travel-conditions/3691

Pelerinaj Egipt 2023
Pelerinaj Egipt 2023 2