Iordania, Israel
Destinatie
28 mai 2023
Data Plecare
8 Zile
Zile
Tur Operator
Tip Oferta

_

LunaMai
1

duminica, 28 mai 2023

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania HiSky. Decolare la ora 11.00 din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13.25.Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne indreptam spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.
2

luni, 29 mai 2023

Mic dejun. Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977.Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.Coboram spre Marea Galielii si mergem la Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni.Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Cazare şi cină în hotel în Amman.
3

marti, 30 mai 2023

Micul dejun. Ziua de azi din acest Pelerinaj Israel Iordania 2023 o vom dedica uneia dintre minunile lumii - Petra, supranumit și orașul roșu. Petra trebuie sa fie pe lista celor mai mulți oameni de locuri de "must-visit". Este bijuteria Iordanului, orașul pierdut al. Nabateanilor biblici, o serie impresionantă de morminte și locuințe ascunse în spatele fațadelor ornamentate sculptate direct în stâncă. Datând din secolul al VI-lea î.en, site-ul a fost pierdut față de mințile occidentale până când a fost redescoperit în 1812 de către un explorator elvețian. Imaginea fațadei Trezoreriei, cunoscută sub numele de Siq - este, fără îndoială, cea mai frapantă priveliște a întregii regiuni. Aceasta este o zi memorabilă explorând o destinație cu adevărat extraordinară, o imagine care ne va rămâne mult timp în minte. (se recomandă încălțăminte comodă pentru mers pe jos cca. 5 km.)Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel în Amman.
4

miercuri, 31 mai 2023

După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care dateazădin sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron
5

joi, 1 iunie 2023

Mic dejun. Dimineata ramanem in Betleem si ne inchinam in Biserica Ortodoxe a Nasterii si a Pesterii unde Dumnezeu S-a intrupat. Transfer cu microbuze arabe in Pustiul Iudeii, pentru vizitarea Manastirilor Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.IV) (bilet inclus). Ne intoarcem in Cetatea Ierusalimului si urcam pe spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Inaltarii, Pater Noster (bilet inclus) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Cina si cazare la hotel in Bethleem. Optional: Participare noaptea la Sf Liturghie de la Sf Mormant 15 usd/pers
6

vineri, 2 iunie 2023

Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Hebron.
7

duminica, 3 iunie 2023

După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plangerii.Mergem spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vom vizia Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie”.Continuam cu vizita la Manastirea Sf. Cruce. Numele mănăstirii este legat de o tradiție creștină, după care în acest loc a crescut copacul din care au facut romanii crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Hebron.
8

luni, 4 iunie 2023

Mic dejun. La capătul a 8 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)Decolare din Tel-Aviv la ora 14.25, aterizare în București la ora 16.40. Va mai asteptam in Pelerinaj Israel Iordania 2023 !
1,099.00 

Include:

transport avion București – Tel Aviv – București,
taxe de aeroport,
bagaj de cala – 20 kg.
transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului, ·
7 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel și Iordania ·
Taxiurile la Man. Sf Sava si Muntele Tabor ·
demipensiune (2 mese pe zi - conform programului) ·
taxe de intrare la obiectivele din program ·
taxe de viza si viza la intrarea in Iordania ·
preot însoţitor din partea agenției care asigură asistența duhovnicească ·
ghid vorbitor de limba română în Israel ·
ghid vorbitor de limba română în Iordania

Nu Include:

· Tips în valoare de 5 Euro de persoană/zi (se achită obligatoriu către ghid in Israel)
· Asigurarea medicala obligatorie
· cheltuieli personale

Note:

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

· Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

· Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

· Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile vizitate.

· Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

· Condiții de plată:

· avans 30% se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării

· restul de 70% se achita cu până la 30 de zile înainte de plecare

· Condiții de anulare:

· 25% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare).

· 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

· 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.

· Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână (de tip rucsac) max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)

· Pretul la optionale este orientativ; pretul pentru optionale poate suferi modificari in functie de preturile din Israel

· Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

· Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.

· Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Grup minim de 40 persoane
Conditiile de intrare in Israel se gasesc pe site-ul oficial https://www.mae.ro/travel-conditions/3710
Conditiile de intrare in Iordania se gasesc pe site-ul oficial https://www.mae.ro/travel-conditions/3705

OPTIONALE

· Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers.

· Iesire nocturna la Sf. Mormint – 20 euro/pers. – valabil pentru 35 pers.

SUPLIMENTE & REDUCERI

· Supliment de single 295 euro

· Reducere copil 06-11,99 ani 20 euro

NB: pentru obtinerea vizelor pentru Iordania, cu 21 de zile inainte de plecare agentia va solicita o copie sau datele din pasaportul cu care se va calatori.

Pelerinaj Israel Iordania 2023
Pelerinaj Israel Iordania 2023 2