Iordania, Israel
Destinatie
5 feb 2024
Data Plecare
8 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta

_

LunaFebruarie
1

luni, 5 februarie 2024

Intalnirea este pe Aeroportul din Iasi la ora 16.00. Decolarea este la ora 18.00, cursa Wizzair si sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 21.00. Dupa formalitatile vamale ne indreptam spre Cetatea Nasterii Domnului. Cazare Bethlehem
2

marti, 6 februarie 2024

Mic dejun. Incepem acest Pelerinaj Israel Iordania din Iasi 2024 cu Biserica Ortodoxa a Nativitatii si Pestera unde Dumnezeu S-a intrupat. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii, pentru vizitarea Manastirilor Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.IV) (bilet  inclus). Ne intoarcem in Cetatea Ierusalimului  si urcam pe spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Inaltarii, Pater Noster (bilet inclus) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Cina si cazare la hotel in Bethlehem
3

miercuri, 7 februarie 2024

Mic dejun. Dimineata ne inchinam in Cetatea Sfanta a Ierusalimului. Intram prin poarta Sfantului Arhidiacon Stefan. Parcurgem pe jos  Via Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Ne inchinam la toate altarele si paraclisele din mareata Biserica a Sfintei Invieri : urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Altarul lui Longhin, Stalpul Flagelarii, Ediculul Sfantului Mormant. Sfinte. Ulterior, mergem pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului (acum este in renovare), Foisorul Cina cea de Taina , locul primei Biserici din lume si a primei liturghisiri, Mormantul Marelui Rege David, psalmistul. Vizita in zona sitului arheologic Cardo (inima orasului de pe vremea romanilor) si la Zidul Plangerii (partea vestica a fundatiei pe care era asezat Templul Jertifirii evreiesti pe vremea Mantuitorului). Cina si cazare la hotel in Bethlehem.
4

joi, 8 februarie 2024

Mic dejun. Plecam dimineata spre coasta Mediteranei  catre Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel.  Vom admira Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Parasim Haifa si ne indreptam spre Nazaret. In Nazaret intram in Biserica Ortodoxa Sf. Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Trecem si prin satul Cana, loc al primei minuni savarsite de Mantuitorul. La finalul zilei ne bucuram de o mini-croaziera pe apele Marii Galileii. Cina si cazare hotel in Tiberias/ Nazaret..
5

vineri, 9 februarie 2024

Mic dejun. Incepem ziua din acest Pelerinaj Israel Iordania din Iasi 2024 cu Capernaum, supranumit Orasul Domnului. Ne oprim si la Muntele Fericirilor, locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Apoi, un mic popas la Biserica din Tabgha , ce aminteste de inmultirea painilor si pestilor (bilet de intrare inclus in tarif). Deplasare spre Muntele Tabor si ne inchinam in Biserica Ortodoxa ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi inclus in tarif). De-a lungul Vaii Iordanului coboram si traversam granita israelo-iordaniana ( taxele de viza incluse in tarif) . Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare la hotel in Amman.
6

sambata, 10 februarie 2024

Mic dejun. Plecam cu autocarul spre antica Cetate Petra. Ne vom incanta cu vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, apeducte, temple, morminte funerare sapate in stanca. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei . Turul acestui sit este de aproximativ 5 km si se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos. Parasim Petra si continuam drumul inapoi spre capitala. Cina si cazare in Amman
7

duminica, 11 februarie 2024

Mic dejun. Dupa un tur de oras ne indreptam spre Muntele Nebo, unde Moise a fost ingropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfant din Iordania. Pe acest munte, puteti vedea aceeasi priveliste desfasurata ochilor Proorocului Moise: o panorama impresionanta ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moarta, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit Pamantul Sfant, tara unde curge lapte si miere! Prima Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la finele sec. al-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise si a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru crestini, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Ioan Paul al II lea (taxa de intrare inclusa). De asemenea, oprim si la Madaba la biserica Sf Gheorghe , pentru a admira cea mai veche harta in mozaic a Tarii Sfinte, aflata pe pardoseala acesteia(taxa de intrare inclusa). Ne indreptam spre granita. Traversam frontiera pe Podul Allenby (taxe de frontiera incluse)  ce traverseaza Raul Iordan. Reintram in statul Israel in dreptul orasului Ierihon. Urmatoarea oprire va fi la Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu vestitele produse cosmetice. Facem un popas si la Raul Iordan, in amintirea momentului in care Dumnezeu Iisus a fost botezat de catre Sf Ioan. Ne indreptam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume. Aici poposim la Asezamanrul Romanesc de la Iordan, Biserica Dudul lui Zaheu si o vedere panoramica asupra Muntelui Ispitirii . Cina si cazare la hotel in Bethleem.
8

luni, 12 februarie 2024

Mic dejun. Aceasta zi o dedicam Pustiului Iudeii. Mergem in zona Hozeva, si vizitam Manastirea Sf Gheorghe, unde se afla moastele Sf Ioan Iacob Romanul. Ajungem la aeroport in jurul orei 20.00 pentru formalitatile de imbarcare. Decolarea va fi la ora 21.55 si aterizarea in Iasi la 01.05.  Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Israel Iordania din Iasi 2024 !
1,295.00 

Include:

- bilet de avion Iasi-Tel Aviv-Iasi cu compania Wizzair
- bagaj de mana mic 40 x 30 x 20 cm de 10 kg
- bagaj de cala de 20 kg
- 7 nopţi cazare in hoteluri de 4*
- mic dejun si cina ( fara bauturi alcoolice sau sucuri)
- taxe de aeroport
- transfer aeroport-hotel-aeroport
- transport cu autocar modern, aer condiţionat;
- ghid local vorbitor de limba romana licentiat de Ministerul Turismului din Israel
- ghid local iordanian licentiat de Ministerul Turismului iordanian, vorbitor de romana/ engleza
- taxi Muntele Tabor
- taxi Mănăstirea Sf. Sava
- plimbarea cu corabia pe Marea Galileii
-taxele de intrare la obiectivele turistice specificate în program , inclusiv zona iordaniana (Petra, Nebo, Madaba)
- taxele de vama
- taxa Pod Allenby
-materiale promotionale
-preot/insotitor din partea agentiei
-Certificat de Pelerin

Nu Include:

-taxele de tips , meeting si assistance 35 euro
- asigurarea medicala
-alte optionale

Note:

Cazarile se vor face in: Tiberias/ Nazareth, Bethlehem , Amman sau similar.
Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 40 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat cu cate 30 euro de persoana pentru fiecare 5 pasageri minus .
Asigurarea medicală este obligatorie.
Categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Israel si Iordania.
Programul pe zile şi ordinea vizitelor se pot modifica, in functie de situatiile de la fata locului.
Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii. Nu se accepta pasaport temporar.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.
Compania aeriană, poate modifica fara justificari prealabile orarul de zbor, caz în care veţi fi anunţaţi.
Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania de zbor fara acordul agentiei, ceea ce poate modifica pretul excursiei.
Conditiile de intrare in Israel se gasesc pe site-ul oficial https://www.mae.ro/travel-conditions/3710
Conditiile de intrare in Iordania se gasesc pe site-ul oficial https://www.mae.ro/travel-conditions/3705

Pelerinaj Israel Iordania din Iasi 2024
Pelerinaj Israel Iordania din Iasi 2024 2
Pelerinaj Israel Iordania din Iasi 2024 3
Pelerinaj Israel Iordania din Iasi 2024 4