Israel
Destinatie
30 nov 2023
Data Plecare
5 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta

_

LunaNoiembrie
1

joi, 30 noiembrie 2023

Intalnirea va fi pe Aeroportul din Iasi la ora 13.30. Se decoleaza la 15.30 cu cursa WIZZAIR. Aterizarea va fi pe Aeroportul Ben Gurion la ora 18.30. Dupa formalitatile vamale, ne indreptam catre leaganul crestinatatii, Cetatea Bethleem. Cina si cazare Bethlehem
2

vineri, 1 decembrie 2023

Mic dejun. Incepem pelerinajul cu Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului (ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si Icoana Maicii Domnului, Betlemita). Facem o scurta incursiune in Pustiul Iudeei, unde s-au nevoit doi mari ascetic si care au si ridicat manastiri. Intram la Manastirea Sf Teodosie, incepatorul vietii de obste, unde se afla si Pestera Magilor, mormintele Sf Teodosie si a altor sfinti. Pornim si mai adanc in Pustiul Iudeii si ajungem la Manastirea Sf Sava cel Sfintit, ce este sarbatorit pe 5 decembrie. Aceasta manastire dainuie neintrerupt din sec al VI lea, chiar daca au trecut barbarii, persii, etc martirizand pe calugarii nevoitori (transfer microbus 5 euro). Incununam aceasta zi cu cel mai sfant loc al crestinismului: Cetatea Ierusalimului. Intram pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem Via Dolorosa ( Drumul Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri ( inchinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cina si cazare Bethleem
3

sambata, 2 decembrie 2023

Mic dejun. Mergem catre Hozeva la Manastirea Sf. Gheorghe (inchinare la moastele Sf. Ioan Iacob Romanul  ). Apoi, intram in Ierihon, cel mai vechi oras din lume locuit neintrerupt, unde vom poposi la Asezamantul Romanesc. Ne indreptam privirea spre Muntele Carantania, loc unde a fost ispitit Mantuitorul, si apoi plecam spre Raul Iordan, ce aminteste de botezul Domnului Iisus Hristos ( granita israelo – iordaniana ). Tot aici se afla si Manastirea Sf Gherasim de la Iordan, construita peste pestera unde a poposit Sfanta Familie in fuga lor spre Egipt. Tot aici a vietuit si Sf Zosima, cel caruia i s-a descoperit Sf Maria Egipteanca, atunci cand pustnicea dincolo de Iordan. Cina si cazare Bethleem . Optional se poate merge la Sf Liturghie de noapte de la Sf Mormant (15 euro)
4

duminica, 3 decembrie 2023

Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata Galileei. Mergem spre nordul tarii si prima oprire o facem la Muntele Tabor . Ne inchinam in  Manastirea Ortodoxa “Schimbarea la Fata” , ce a fost infiintata de ieromonahul roman Arhim. Irinarh Rosseti. Tot aici se afla si Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, denumita Trandafirul cel Nevestejit. Apoi, ne indreptam spre Nazaret si intram in Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria). Urmatorul popas va fi in vechiul oras Capernaum (sit arheologic), orasul mult iubit al Mantuitorului, unde a si infaptuit cele mai multe minuni. Optional, se poate face o plimbare pe marea Galileii cu o barca din lemn, pe urmele apostolilor (15 euro). Cazare si cina Bethlehem.
5

luni, 4 decembrie 2023

Mic dejun.  Ultima zi a acestui pelerinaj va fi petrecuta in Ierusalim. Mergem pe Muntele Maslinilor , unde ne vom inchina la urmatoarele locuri sfinte:  Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ( ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului, unde se afla si Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni Ierusalimitita). Urcam si la locul inaltarii Mantuitorului, aflat sus pe Muntele Eleon, si ne inchinam in Biserica Ortodoxa Ruseasca a Sf Inaltarii . Plecam spre aeroport si sosim pentru formalitatile de check-in la ora 19.30. Decolarea va fi la 21.55, aterizare Iasi ora 01.05, cursa WIZZAIR.
699.00 

Include:

- bilet de avion Iasi-Tel Aviv-Iasi cu compania Wizzair
- bagaj de mana mic 40 x 30 x 20 cm de 10 kg
- 4 nopţi cazare in hoteluri de 4*
- mic dejun si cina ( fara bauturi alcoolice sau sucuri)
- taxe de aeroport
- transfer aeroport-hotel-aeroport
- transport cu autocar modern, aer condiţionat;
- ghid local vorbitor de limba romana licentiat de Ministerul Turismului din Israel
- taxi Muntele Tabor
-taxele de intrare la obiectivele turistice specificate în program
-materiale promotionale
-preot/insotitor din partea agentiei
-Certificat de Pelerin

Nu Include:

- taxele tips , meeting si assistence obligatorii 30 euro
- asigurarea medicala obligatorie
- iesire noaptea la Sf Mormant, transport 15 euro/persoana (optional)
-alte servicii ce nu sunt mentionate ca incluse
- taxi Manastirea Sf Sava 5 euro (optional)
-croaziera pe Marea Galileei 15 euro (optional)

Note:

Cazarile se vor face in: Bethlehem
Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat cu cate 20 euro de persoana pentru fiecare 5 pasageri minus .
Asigurarea medicală este obligatorie.
Categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Israel.
Programul pe zile şi ordinea vizitelor se pot modifica, in functie de situatiile de la fata locului.
Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.
Compania aeriană, poate modifica fara justificari prealabile orarul de zbor, caz în care veţi fi anunţaţi.
Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania de zbor fara acordul agentiei, ceea ce poate modifica pretul excursiei.
Conditiile de intrare in Israel se gasesc pe site-ul oficial https://www.mae.ro/travel-conditions/3710

Pelerinaj Israel din Iasi
Pelerinaj Israel din Iasi 2